top of page

Trefaldigt prisbelönad film!

"DOM FATTAR INGENTING"

Trefaldigt prisbelönad film om ANOREXI-BULIMI, med bl.a Sacha Zacharias, som fick pris som bästa skådespelerska. 

Gripande och roande. Kombinera film och föredrag med filmens författare och regissör, Ingrid Janbell

Hjälp alla dem som står bredvid och inte "fattar någonting"..

Föräldrar, skolpersonal/hälsan, idrottsledare, kompisar med flera.

• 1 - 2 personer i varje klass har anorexi – bulimi 

• Ca 300.000 personer lider av anorexi/bulimi 

• Anorexi-bulimi är inte bara en tonårssjukdom 

• 10 - 15 % är pojkar /män 

• Var femte flicka har någon form av ätstörning 

• Bulimin leder ofta till andra missbruk, t.ex alkohol 

• En bulimiker är oftast inte smal och därför svår att upptäcka 

• 75 % av alla anorektiker får bulimi 

• Inom idrotter med estetiska krav, finns 40-46 % med allvarliga ätstörningar, även män

Det är nu 35 år sedan jag första gången kontaktade Anorexi och Bulimi föreningen i Stockholm numera Frisk och Fri, då hade jag haft ätstörningar i 13 år...

 

Efter att närmast ha levt ett hemligt dubbelliv var det skönt att äntligen bli av med den Demonen. Mina föräldrar, släkt och vänner fick veta hur det hade varit fatt med mig genom att läsa en artikel i Aftonbladet där jag valde att ”tala ut”. Då kände man inte till några prinsessor med dessa problem och okunskapen om ätstörningar var väldigt stor! Då kom jag i kontakt med människor som hade haft eller fortfarande hade liknande problem vilket kom att betyda mycket för mig. Jag förstod också mer och mer att jag genom min egen erfarenhet hade mycket att dela med mig av.

 

Jag satt med i styrelsen för Anorexiföreningen i Stockholm flera år. Samtal med sjuka och anhöriga och samarbetet med Folkhälsoinstitutet resulterade i pjäsen ”Matdemonen” och den trefaldigt prisbelönta filmen ”Dom fattar ingenting”. Det blev turné runt hela landet, på skolor, inom sjukvården, idrott och för föräldrar. Pjäsen har också spelats i Norge i flera år, med norska skådespelare. Att föreläsa är något av det roligaste jag vet! Att få stå på ’scenen’ och ha ett för mig angeläget budskap är väldigt givande! Senare har jag även utbildat mig till NADA – terapeut, och därefter arbetat fram en behandlings metod som jag själv en gång hade velat ha...Den behandlingen är uppdelad i tre olika behandlingar vid samma tillfälle - öronakupunktur, andning, och avspänningsmassage. För mer info se www.janbell-terapeut.com Mina föreläsningar och turnéer har varit fulla av möten, samtal och intryck. Jag har också mött attityder, attityder jag hade önskat slippa från vuxna människor, inte minst inom svensk sjukvård!

10955587_921104257925823_112543303175170
bottom of page